Home Направи си сам Как да си направим лесно басейн за двора

Как да си направим лесно басейн за двора

6 second read
0
0
3,725

Лятото е в разгара си, градината вече започва да дава своите плодове и е време за заслужена почивка със семейството. Вилата на тихо и спокойно място е прекрасна опция за отмора, далече от шума на града, навалицата на морето и стреса при планирането на екскурзия. Истинската почивка е на тишина и сред природата. Но все пак времето е топло и човек трябва някъде да се разхлади.

Строежът на басейн е скъпо занимание, което е свързано с много копаене, багери, кал, леене на бетон, плочки, изграждане на канал, скъпа пречиствателна система и др.

Всичко това не си струва за тези 1-2 месеца, през които може спокойно да се ползва басейн.

Затова разгледахме някои варианти, от които подбрахме един много привлекаелен. Разбира се, винаги може да изберете по-лесната опция и просто да си купите от магазина готов басейн. Той обаче идва със строго определена, форма, дълбочина и дължина. Ако искате да варирате сериозно в размерите, тогава минавате на други опции.

Най-привлекателни ни се сториха басейните от дърво и палети. Ако човек знае какво прави и е дърводелец, работата е може би за 1-2 дни, а конструкцията ще остане не само за това лято. Разбира се, необходимо е да подготвите поне равна основа и достатъчно пространство около мястото на басейна. Важен фактор е изборът на пречиствателна помпа, примерът, който намерих е за пречиствателна помпа с пясък. Разбира се, на пазара ще откриете най-различни модели, с различни функции и цени, съобразени с вашите желания и големина на басейна. А ето какво открихме като метод за изграждане от немците:

Други варианти за басейн на двора са доста по-несериозни, но не по-малко забавни. Все пак каквото и да изберете поставяйте безопасността на първо място, бъдете внимателни и се забавлявайте много ?

 

По идея на: selbst.de

Load More Related Articles
Load More By Майстора
Load More In Направи си сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Виж и това

Как да подредим картини на стената у дома или в офиса?

Също като рисуването, окачването на картини на стената изисква известно съобразяване с цве…