Home Направи си сам Как да подредим картини на стената у дома или в офиса?

Как да подредим картини на стената у дома или в офиса?

4 second read
0
0
1,645

Също като рисуването, окачването на картини на стената изисква известно съобразяване с цветова гама, пространство и пропорции.

Както всеки интериорен дизайнер знае, начинът, по който окачвате картини на стената е от особено значение за обстановката и усещането в дома.

Не е необходимо картините да са скъпи, даже не е нужно изобщо да са рисувани – това могат да бъдат снимки на близки, списания в рамка, плакати, табелки и т.н.

Всичко може да изглежда добре на стената ви, стига да се съобразите с няколко основни принципа за подредба и окачване. Предлагаме ви няколко безценни съвета от известния организатор на изложби Julia Toffolo.

  1. Не закачвайте произведения на изкуството твърде високо на стената, което е доста често срещана грешка. Идеалната височина за окачване, ако отдолу няма мебели, е около 155 до 160 см. от пода.
  2. Закачайте картините като се съобразявате с техните пропорции и баланс на цветовете. Например, ако искате да поставите картина над камината, не оставяйте твърде много място под нея, освен ако не смятате да го запълните по друг начин, с часовник, примерно.
  3. Ако следвате определена шарка и искате всичко да си пасва, започнете подредбата от пода първо.
  4. Окачвайте картини от на две точки, не само на една. Така не само е по-безопасно, но ще спре евентуално накланяне и разместване на рамката с времето.
  5. Недейте да се водите по ъглите на тавана и стаите, за да прецените колко правилно сте закачили картината. Често самата конструкция на дома не е правилна. Може да използвате нивелир или линия, но най-добре се доверете на окото си.

А ето и няколко идейни предложения за прекрасни стени, изпълнени с картини.

Източник: http://1kam1.com

Load More Related Articles
Load More By Майстора
Load More In Направи си сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Виж и това

Как да си направим лесно басейн за двора

Лятото е в разгара си, градината вече започва да дава своите плодове и е време за заслужен…