Home Без категория Боядисването – последния етап в строителството

Боядисването – последния етап в строителството

5 second read
0
0
1,020

Боядисването е един от довършителните етапи в строителството. В повечето случаи той е последната фаза на ремонта.

1. ПОДГОТОВКА
Много е важна правилната подготовка както при боядисването ,така и във всеки нов етап от вашият ремонт. Хубаво е да се изнесат мебелите от помещението или да се покрият със защитно фолио. Стените и таваните трябва хубаво да се почистят и обезпрашат.

2. ГРУНД
За да започнем качествено работата си трябва да нанесем дълбокопроникващ грунд с цел еднаква поглъщаемост и по-икономично изразходване на материала. Така се придава и здравина на повърхностите и пречка на водата да попива в основата.

3. БОЯДИСВАНЕ
При боядисването е важно движенията да са плавни и равномерни. Да се работи с качествени материали и инструменти за да достигнем до желаният резултат.То започва от горе-надолу(тавани-стени) , като първо с четка се минават ъглите и трудно достъпните места и след това вече се нанася първият слой с мечето. За предпочитане слоевете да са два, максимум три за задоволително и гладко покритие на основата. За боядисване на интериорни стени с латексови бои се използва валяк (мече ) с къс косъм. Късият косъм позволява на латексната боя да се разнесе равномерно и да се получи идеално гладка повърхност. За екстериорното боядисване или така нареченото фасадно се препоръчва мече с дълъг косъм. За мокрите помещения се боядисва с влагоустойчива боя.

4. МНОГОЦВЕТНО БОЯДИСВАНЕ
Когато клиентът желае боядисване в два или повече различни цвята, тогава сме изправени пред по-голяма сложност на процедурата. За това и цената е по-висока. Отсичането на ъглите може да се извърши с широка четка с тънък и мек косъм или с хартиено тиксо. При боядисването е важно движенията да са плавни и равномерни. Да се работи с качествени материали и инструменти за да достигнем до желаният резултат.

5. ЛАТЕКСНИ БОИ
Боите на водна основа не са така устойчиви както боите на маслена , но за сметка на това почистването им е много по-лесно. Изсъхват и се нанасят много по бързо.Латексните бои намират по-голямо приложение в бояджийската практика ,тъй като нанесени върху стени, тавани и други повърхности образуват покритие устойчиво върху механично въздействие и атмосферни влияния. Не нарушават дишането на стените и могат да се нанасят върху всякаква основа. Съдържат разтворител вода и не са опасни за здравето на работещите с тях . Имат добри покривни свойства и не поемат миризми. Не променят цвета си с времето.

6. ТАПЕТИ
При лепенето на тапети , важно правило е основата да се положи с грунд за осигоряване на здрава и еднакво попиваема основа. След като нанесем вертикалната линия с цел да избегнем риска от изкривяване на лентата на тапета , можем да започнем и с лепенето. Лепилото се нанася плавно и равномерно.
Сваляне
Свалянето на тапети е много деликатна, дори понякога изнервяща процедура. Преди да започнем , важна е подготовката. Свалят се всички закачни за стената предмети и се преместват мебелите в друго помещение или просто се скупчват в средата на стаята. Подът и мебелите се покриват с найлон. Според зависи от сложността на отстраняване съществуват различни методи. Най-често намокряме тапетите с топла вода и изчаквате около 10 минути да омекнат. След което с шпакличка или друг инструмент започва и самото сваляне. Освен с топла вода можем да ги намокрим и с търговски продукти предназначени за премахване на тапети или с топла вода и омекотител, съотношение 2:1.

Load More Related Articles
Load More By Майстора
  • Арт услуги

    1. СТЕНОПИСИ В ЖИЛИЩА Ние от фирма ,,МоятРемонт‘‘ ООД Ви предлагаме нещо ново, актуално , …
  • Шпакловка

    Шпакловката е необходим процес, когато желаем да изгладим повърхностите на нашите стени и …
Load More In Без категория

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Виж и това

Как да подредим картини на стената у дома или в офиса?

Също като рисуването, окачването на картини на стената изисква известно съобразяване с цве…