Home Без категория Боядисването – последния етап в строителството

Боядисването – последния етап в строителството

5 second read
0
0
1,741

Боядисването е един от довършителните етапи в строителството. В повечето случаи той е последната фаза на ремонта.

1. ПОДГОТОВКА
Много е важна правилната подготовка както при боядисването ,така и във всеки нов етап от вашият ремонт. Хубаво е да се изнесат мебелите от помещението или да се покрият със защитно фолио. Стените и таваните трябва хубаво да се почистят и обезпрашат.

2. ГРУНД
За да започнем качествено работата си трябва да нанесем дълбокопроникващ грунд с цел еднаква поглъщаемост и по-икономично изразходване на материала. Така се придава и здравина на повърхностите и пречка на водата да попива в основата.

3. БОЯДИСВАНЕ
При боядисването е важно движенията да са плавни и равномерни. Да се работи с качествени материали и инструменти за да достигнем до желаният резултат.То започва от горе-надолу(тавани-стени) , като първо с четка се минават ъглите и трудно достъпните места и след това вече се нанася първият слой с мечето. За предпочитане слоевете да са два, максимум три за задоволително и гладко покритие на основата. За боядисване на интериорни стени с латексови бои се използва валяк (мече ) с къс косъм. Късият косъм позволява на латексната боя да се разнесе равномерно и да се получи идеално гладка повърхност. За екстериорното боядисване или така нареченото фасадно се препоръчва мече с дълъг косъм. За мокрите помещения се боядисва с влагоустойчива боя.

4. МНОГОЦВЕТНО БОЯДИСВАНЕ
Когато клиентът желае боядисване в два или повече различни цвята, тогава сме изправени пред по-голяма сложност на процедурата. За това и цената е по-висока. Отсичането на ъглите може да се извърши с широка четка с тънък и мек косъм или с хартиено тиксо. При боядисването е важно движенията да са плавни и равномерни. Да се работи с качествени материали и инструменти за да достигнем до желаният резултат.

5. ЛАТЕКСНИ БОИ
Боите на водна основа не са така устойчиви както боите на маслена , но за сметка на това почистването им е много по-лесно. Изсъхват и се нанасят много по бързо.Латексните бои намират по-голямо приложение в бояджийската практика ,тъй като нанесени върху стени, тавани и други повърхности образуват покритие устойчиво върху механично въздействие и атмосферни влияния. Не нарушават дишането на стените и могат да се нанасят върху всякаква основа. Съдържат разтворител вода и не са опасни за здравето на работещите с тях . Имат добри покривни свойства и не поемат миризми. Не променят цвета си с времето.

6. ТАПЕТИ
При лепенето на тапети , важно правило е основата да се положи с грунд за осигоряване на здрава и еднакво попиваема основа. След като нанесем вертикалната линия с цел да избегнем риска от изкривяване на лентата на тапета , можем да започнем и с лепенето. Лепилото се нанася плавно и равномерно.
Сваляне
Свалянето на тапети е много деликатна, дори понякога изнервяща процедура. Преди да започнем , важна е подготовката. Свалят се всички закачни за стената предмети и се преместват мебелите в друго помещение или просто се скупчват в средата на стаята. Подът и мебелите се покриват с найлон. Според зависи от сложността на отстраняване съществуват различни методи. Най-често намокряме тапетите с топла вода и изчаквате около 10 минути да омекнат. След което с шпакличка или друг инструмент започва и самото сваляне. Освен с топла вода можем да ги намокрим и с търговски продукти предназначени за премахване на тапети или с топла вода и омекотител, съотношение 2:1.

Load More Related Articles
Load More By Майстора
  • Арт услуги

    1. СТЕНОПИСИ В ЖИЛИЩА Ние от фирма ,,МоятРемонт‘‘ ООД Ви предлагаме нещо ново, актуално , …
  • Шпакловка

    Шпакловката е необходим процес, когато желаем да изгладим повърхностите на нашите стени и …
Load More In Без категория

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Виж и това

Как да подредим картини на стената у дома или в офиса?

Също като рисуването, окачването на картини на стената изисква известно съобразяване с цве…